Enuresis

Aquest és el terme que es refereix a l’acció de buidar involuntàriament la bufeta; tot i que pot afectar a persones de totes les edats, la situació més comú es troba afectant a nens/nenes a partir dels 3 anys, quan ja s’espera que hagin aconseguit un control de l’esfínter de la bufeta. Encara que també pot succeïr a qualsevol moment del día, el més comú és que afecti a les nits, convertint-se en enuresis nocturna.

Fins als 6 anys d’edat, es pot considerar que la enuresis forma part del procès de desenvolupament de l’infant i per tant no es considera una simptomología per tractar. D’acord amb la Associació Americana de Psiquiatría (American Psychiatric Association) la enuresis nocturna és present en 10 % dels/les nens/es de 5 anys, 4 % de 8 anys i 1 % de 14 anys, aproximadament.

ES MOLT IMPORTANT QUE UNA EXAMINACIO MEDICA determini que no exiseix una causa física per la enuresis. Complementària amb la hipnoteràpia, exercicis diurns de control de la bufeta, així com una comprensió de la simptomología que ensenyi a nens i adults que es tracta d’una condició força normal i que no és “culpa” de la nena/nen, són tambér beneficiosos.

La hipnosi permet un accés augmentat al nostre subconscient, allà on es troben els controls de tots els muscles del cos que actúen fora de la nostra consciència. Entre aquestrs muscles es troben els que governen els òrgans interns, entre ells la bufeta. És d’aquesta forma com, amb la hipnoteràpia, es pot arribar a obtenir un control de muscles que normalment són dirigits pel subconscient.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s