Què és la Hipnoteràpia?

La hipnoteràpia és l’us de l’estat hipnòtic (veure “Què és la Hipnosi?”) en combinació amb altres estratègies psicològiques provinents de la teràpia conductiva, la teràpia cognitiva, la programació Neuro Lingüística (PNL) i la teràpia analítica, per tal d’assolir els objectius específics desitjats per a cada persona.

La hipnoteràpia és efectiva a l’hora de provocar canvis en el comportament, en maneres de pensar sobre tu mateix/a o sobre el món que t’envolta o en la interpretació de fets passats que d’alguna manera interfereixen negativament en la teva vida present. La hipnoteràpia és completament natural i segura i no produeix efectes secundaris indesitjats. Quan és administrada per a professionals amb habilitat i coneixement, els beneficis obtinguts són duradors i en molts casos permanents.

L’estat hipnòtic és utilitzat per la hipnoteràpia per l’accés que proporciona al nostre subconscient. La hipnoteràpia ens facilita la incorporació de suggestions desitjades i beneficioses a aquesta part de la nostra ment. Ningú podrà hipnotitzar-te contra la teva voluntat i, inclús dins de l’estat hipnòtic, podràs refusar les suggestions donades si no tens una ferma creença en que aquestes no són apropiades. La finalitat última de la teva ment és garantir tan com sigui possible la teva supervivència. És per això que el subconscient no acceptarà suggestions perjudicials cap a tu mateix/a.

Com a membre associat de la Societat Britànica de Hipnosi Clínica (BSCH) em comprometo a seguir un codi de conducta

http://www.bsch.org.uk/code_of_conduct.htm

que prohibeix l’ús de la hipnosi per a finalitats d’oci, com és en el cas de la hiposi escènica.

La hipnoteràpia funciona amb màxima efectivitat davant d’un objectiu. Com més clar i específic sigui aquest objectiu, més són les possibilitats de l’èxit terapèutic. Part de la teràpia consisteix en definir aqust objectiu de manera que sigui específic, abastable, realístic i no perjudiqui la salut. L’existència d’un límit temporal, escollit sempre dins de les característiques anomenades anteriorment, per assolir l’objectiu actúa com a motivació i fa encara més evident l’èxit terapèutic.

Paral.lelament al tractament hipnoterapèutic, es requereix a les/els pacients que segueixin les instruccions del metge/essa de capçalera o professional rellevant i que en cap cas deixi de prendre la medicació receptada sense instrucció previa de l’equip mèdic responsable.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s